REGLER OM BESTILLING AV FØRERPRØVER

Viktig informasjon om smitteverntiltak ved trafikkskoler. Se informasjon i menyen.

REGLER OM BESTILLING AV FØRERPRØVER

Bestilling av førerprøver - krav om fullmakt

Det innførtes med virkning fra 1. mai 2017, et krav om at det foreligger en registrert fullmakt fra kandidatene når det bestilles, endres eller avbestilles prøve på telefon eller over skranke ved trafikkstasjonene.

Regjeringen har pålagt alle offentlige etater at forvaltningens kommunikasjon med innbyggere og næringsliv skal skje gjennom digitale og nettbaserte løsninger som førstevalg.

Statens vegvesen har derfor siste årene lagt til rette for at kandidatene kan bestille og avbestille praktiske førerprøver som selvbetjeningsløsning på nett. Det samme kan trafikkskolene gjøre når det foreligger fullmakt fra kandidaten. Denne fullmakten kan kandidaten gi gjennom selvbetjeningsløsningen «Ditt førerkort» på vegvesen.no. Det arbeides kontinuerlig med å forbedre selvbetjeningsløsningene, og det er under utvikling en endring som skal forenkle det å bytte dag og tidspunkt på en bestilt førerprøve.

Det er en lang tradisjon at trafikkskolene bestiller førerprøver på vegne av kandidatene. Tradisjonelt har dette skjedd på telefon eller direkte over skranke på trafikkstasjonene. Her har det så langt ikke vært et absolutt krav at det foreligger en fullmakt, på samme måte som ved bestilling på nett.

 

 

Det er kandidaten som får tildelt prøven, og derfor også er ansvarlig for å betale gebyr for prøver som ikke er avbestilt innen fristen eller ikke blir benyttet. Av den grunn er det viktig at ikke trafikkskolene skal kunne gjøre dette uten fullmakt fra kandidaten.

 

 

 

Flere nyheter

Smitteverntiltak

Les mer

Søknad om førerkort

Les mer

Sikkerhetskontroll av bilen

Les mer

Vi henter og bringer

Les mer

Grunnkurs motorsykkel kl A - A1 - A2

Les mer

Obligatorisk sikkerhetskurs på vei for klasse AM146

Les mer

Sikkerhetskurs på vei Kl. A2

Les mer

Sikkerhetskurs på vei KL A1

Les mer

Sikkerhetskurs bane KL A og A2

Les mer

Grunnkurs Moped 3 timer

Les mer

Vis alle

Bruk av dine data

For å kunne levere tjenesten og tilby en best mulig brukeropplevelse til deg, samler vi inn og behandler en del teknisk informasjon om besøkende på nettsiden. Les mer om hvordan vi behandler her.

Mer informasjon
Jeg forstår

Personverninnstillinger

Ditt valg vil bli lagret i informasjonskapsler i nettleseren din slik at vi kan huske dine innstillinger neste gang du besøker Røyken & Hurum Trafikkskole A/S i Hurum - Drammen - Lier og Drøbak. Les mer om hva vi lagrer i informasjonskapslene her.

Vi jobber kontinuerlig med å forbedre våre tjenester. Når vi har et inntrykk av hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem, får vi et bedre bilde av din brukeropplevelse, og kan jobbe videre for at Røyken & Hurum Trafikkskole A/S i Hurum - Drammen - Lier og Drøbak kan tilby deg en best mulig tjeneste.

Jeg godkjenner at mine data benyttes for å gi meg en bedre brukeropplevelse.

Ikke godkjenn
Godkjenn